Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 12

Publicerad 2014-02-21 06:50:34 i Allmänt,

Hejhopp! 

Igår kväll var vi helt slut när vi till slut var klara med plugget. Det är ju inte direkt någon hjärnforskning vi gör, men eftersom vi inte har pluggat på ett par månader är våra geniknölar inte helt vana med lite hjärnaktivitet. 

Imorse var det uppstigning vid 7 för att åka till doktorn med Cassie. I det stora hela var hela besöket rätt värdelöst eftersom doktorn sa till henne att ta åksjukepiller innan hon åker båt (no shit sherlock) och att dykning vid migränanfall inte var att rekommendera. Huruvida hon får dyka om hon tagit medicin och migränen lagt sig är oklart, men vi antar att det bästa helt enkelt är att lyssna på kroppen och känna vad som är bra och inte. 

Efter det hade vi teori till lunch för att sedan fortsätta med att dyka i pool. Vi var båda lite pirriga när vi skulle ner i vattnet, men allt gick toppen och det var superkul! Vi fick lära oss alla grunder och göra massor av övningar. Vi passade även på att komma på ett speciellt hand shake under vattnet som vi är väldigt stolta över! 

Igår hände det en sak som vi båda tyckte var lite obehagligt. Stället vi bor på nu har liksom inget handtag, utan ytterdörren går inte att stänga om man inte låser med hänglåset från utsidan eller en liten enkel "hasp" från insidan. Hur som helst var denna lilla hasp väldigt lössittande så det kändes lite obekvämt att gå och lägga sig, men vi somnade gott och hoppades på det bästa. Imorse när vi vaknade stod dörren typ öppen och låset hade lossnat, så vi misstänker att någon gått fel och öppnat vår dörr istället för sin egen. Kändes inte helt najs att någon varit i vårt rum medan vi sov, även om inga av våra saker var stulna. Vi bor liksom i små radhusliknande byggnader där allt är identiskt. Vi gick direkt till receptionen när vi vaknade och bad dem att fixa vårt problem, så nu känns det tryggt och bra igen!

Ikväll ska vi läsa klart det sista i boken, imorgon har vi "slutprovet". Det är som sagt väldigt lätta saker, men vi vill ändå göra vårt bästa. Vi ska även göra vårt första dyk till havs redan vid 7:30 på morgonen, så vi ska försöka komma i säng tidigt. Vi är båda superexalterade över att få dyka i havet och ser verkligen fram emot det! 

Puss från oss

Inlägget gick inte att publicera igår. Ni ska veta att vi nog kämpade för er skull!

Såhär bra har vi det när vi gör instuderingsfrågor 

Soffi myser när vi äter middag med havet som utsikt 

Ikväll kurrade magen efter grillat, så gott!

Kommentarer

Postat av: Ola

Publicerad 2014-02-21 11:27:38

När jag läser detta har ni redan dykt ert första havsdyk. Det blir spännande att läsa om hur det gick. Se upp för ränor!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela