Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 13

Publicerad 2014-02-21 13:12:11 i Allmänt,

Nu har vi gjort våra två första dyk i havet! Det kändes riktigt häftigt att ta sig ner de tolv meterna vi gick ner under ytan idag. Vi såg en hel del fiskar och koraller, men hoppas på mer! Det är ju trots allt fortfarande utbildning så vi fick göra lite övningar som att fylla masken på vatten och tömma den och låtsas få slut på luft för att signalera till parkompisen att man ville dela luft och byta regulator under vattnet, som vi gjorde igår i poolen. Under första dyket var vi nere 35 minuter och det andra 28 minuter. Imorgon ska vi upp lika tidigt som idag, 6:30 (00:30 svensk tid) för att göra dyk tre och fyra ner till 18 meter. Då får vi hoppas att dagen börjar lite bättre än idag...

Imorse när Sofia skulle gå ut och hämta sin bikini som hängt på balkongräcket under natten, som varje natt, var överdelen borta. Efter en stunds letande hittade vi den tillräckligt långt bort för att konstatera den inte blåst dit. Det finns verkligen folk till allt... Sedan var det dags att köpa frukost, vilken vi redan kollat ut. Tror ni inte att det var slut?! Vi överlevde ändå och har haft en bra dag!

Vi lunchade tillsammans med några från vårt dykteam innan det var dags för lite teori och slutprov, vilket bestod av 50 kryssfrågor utan lärare i rummet. Inget problem direkt. 

Nu har vi just köpt utflyktsbiljetter tills på söndag och kastat i oss varsin portion mat. Som alla andra dagar åt vi vår middag på tre blanka och hela restaurangvistelsen är under största möjliga tystnad eftersom detta har blivit dagens mobilstund.  

Vi är trötta efter både dyk och plugg så det kommer nog bli en tidig kväll. 

Kramar från Soffi och Cassie

Taggade för första dyket!


Utrustning på!


Just nu

Kommentarer

Postat av: Annrika

Publicerad 2014-02-21 18:00:43

Va kul, vad ser ni därnere i djupet?
Fin färg ni börjar få.
Kram Mami

Svar: Massa fisk och koraller. Det var häftigt! Vi skulle vilja gå advancedkursen (som för övrigt är billigast i världen på den här dykskolan), men det går inte eftersom jag inte får gå djupare än 20 m och den är 30 m. Instruktören tyckte typ det var dumt att åka till Similian om vi bara går till 18 m som vi får nu...
snoffcass.blogg.se

Postat av: Annrika

Publicerad 2014-02-21 19:07:12

Man ser att Soffi holler in magen! Hihi.....
Får jag komma i morgon?
Kram Salvi!

Svar: Håller in magen? Ser ju ut som en valross på bilden så det vet jag inte... Hur tänkte du komma hit då? 😘
snoffcass.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela