Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 15 - Världens längsta inlägg

Publicerad 2014-02-23 13:43:44 i Allmänt,

Igår hade vi en väldigt trevlig kväll med dykgänget. Kvällen började med film från dagen, vilket var förvånansvärt bra gjort med tanke på hur lite tid kameramannen ändå hade haft. Vi fick oss allt några goda skratt. Sen var det dags för middag och vi lyxade till det riktigt ordentligt med Chicken Gordon Blue för hela 200 baht, det vill säga 40 kr. Efter maten blev det ett par öl, men vi gick hem ganska tidigt för att hinna sova lite eftersom vi skulle upp ganska tidigt. Men sova och sova, det gick väl sådär...

Klockan två vaknar vi av hysteriska skrik och trodde att det var jordbävning eftersom hela vårt rum skakade. Ganska snabbt insåg vi att det faktiskt inte var det eftersom skakningarna kom med konstiga intervaller följt av skrik och svordomar på norska. Snart utbröt kalabalik då vår norska granne (en tjej i vår ålder) sparkade sönder dörren då hennes kompis låst henne inne på fyllan. Ett tiotal thailändare kom utspringandes från ingenstans och vrålade att de skulle ringa polisen. Även ett antal turister anslöt sig snabbt till den dramatiska situationen. Snart kom hennes minst lika berusade vän tillbaka och bråket eskalerade till en helt ny nivå där där hotellpersonalen skrek att de skulle skicka gangsterkillar på de stackars norska tjejerna och bad dem hålla käften och dra åt helvete. Istället för att de vuxna hotellägarna lät de berusade tjejerna sova och lösa situationen i nyktert tillstånd under dagen skrek de fula saker och var allmänt respektlösa (visst, det är respektlöst att sparka sönder en dörr också, men ändå). Två timmar senare löste sig bråket med att tjejerna skulle betala ett sjukt överpris för dörren, troligtvis för att hotellägaren tyckte att kompisen var uppkäftig. Men det slutade inte där. När allt var löst var vi ändå tvungna att höra på eftersvankerna av bråket med snyft och prat, och var tvungna att gå ut och säga till dem att vara tyst två gånger eftersom vi verkligen bara ville sova. Ingen polis tillkallades dock och vi konstaterade att det, trots allt, är väldigt roande att höra engelska svordomar med thailändsk brytning.

Imorse när vi vaknade strax före sju kände vi oss aningen trötta efter nattens bravader, men vi hade ju ändå vår hotellfrukost att se fram emot. I två timmar satt vi med världens finaste utsikt och njöt av både ägg, bacon, frukt och amerikanska pannkakor innan vi begav oss mot båten för att träffa Jossan och åka på dagens tur runt ön. 

När vi kommer till hamnen inser vi att båten inte alls är den long tail boat vi bokat, utan en big boat, vilket visserligen visade sig vara tur med tanke på vågorna och en viss åksjuka som verkar förfölja oss i varenda blogginlägg. Under dagen gjorde vi fem stopp för att snorkla, men även en del andra saker hann hända...

Vid första stoppet, då åksjuka Cassie valt att inte bada, hör hon hur kalabalik utbryter på båten följt av japansk hysteri. En stackars uppsnoffsad tant låg medvetslös på golvet och hämtades snart med ambu-tail boat för att fraktas till sjukhus. Vi hoppas att det gick bra för henne.

När Soffi och Jossan kom upp efter snorkligen hade de sett ungefär tre fiskar och sten som var rätt fin, men de var glada ändå! Vi var trots allt på Shark bay och hade det kommit en haj på riktigt hade de nog utbrutit panik, så det var nog lika bra.

Då var det dags för stopp nummer två där ännu ett japanskt kaos uppstår. Eftersom japaner ofta inte kan simma flöt en japan bara omkring och fick ganska snabbt panik och var tvungen att räddas med en livboj trots att hon hade flytväst. 

Vågorna blev så småningom mindre och sjösjuka Cassie (och Jossan) mådde bättre. Lunchen var god, men snorklingen bjöd inte på så mycket. Cassie hoppade aldrig i och Soffi nöjde sig med ett bad, medan Jossan badade fyra gånger. På eftermiddagen slängde crewen ner lite fiskmat i vattnet och då såg vi ungefär tjugo gånger så många fiskar som Jossan sett totalt under dagen.

Det har blåst mycket på oss idag och regnat lite också, men dagen har ändå varit mysig. Det bästa, största anledningen till att vi åkte, var ön Koh Nang Yuan där vi tillbringade två timmar. Så himla fint! Utsikten från the view point var fantastisk!

Imorgon beger vi oss mot Phuket väldigt tidigt. Redan 05:30 ska vi vara redo så när vi kom hem gick vi till receptionen för att betala och checka ut. När vi bokade dykkursen var vi tvungna att betala 10% i deposition, och imorse när vi satt och räknade insåg vi att vi betalat 20% eftersom mailet vi fick inte var helt tydligt. Därmed krånglade utcheckningen till sig något då det visade sig att killen vi i förväg haft kontakt med var... Ja, det vet vi inte riktigt, och hotell managern ville ha 90% av oss och sa att vi skulle kontakta den andra killen och få tillbaka pengar av honom. Allt verkade väldigt konstigt och vi hann bli sådär lagom irriterade och mer eller mindre börja tjafsa med managern innan hon gick med på att låta oss betala 80%.

När vi, efter alldeles för lång tid, kom ut ur receptionen med en blodsockernivå två meter under marken saknades Cassies flip-flops. Eftersom vi har likadana som många andra ställer vi de alltid på sidan och på varandras för att slippa bli av med dem, men just den här gången hade vi inte gjort det eftersom vi bara skulle gå in, checka ut och gå.

Vi köpte lite frukt och ett par nya flip-flops för våra gemensamma pengar. Vi fick trots allt tillbaka för mycket pengar när vi köpte de förra och betalade bara för ett par så det gjorde inte så mycket.

Nu sitter vi på vår balkong och skrattar hysteriskt åt den här jävla dagen. Trots vårt kaosiga dygn, oroa er inte mammor! Ni har skickat iväg två tjejer med skinn på näsan!


Puss och kram från Soffi och Cassie


Dykgänget

Dörren...

Lyxfrulle






Koh Nang Yuan



Påväg ner de 223 trappstegen




Kommentarer

Postat av: Mami & Papi

Publicerad 2014-02-23 14:13:14

Vilket struldygn. Bra att ni står på er! Frullen såg galant ut (på ett annat sätt än dörren)
Kram
Papi

Svar: Puss pappa <3
snoffcass.blogg.se

Postat av: Mami & Papi

Publicerad 2014-02-23 14:18:58

Dagens nyheter från hemmafronten är att någon vänlig individ sprängde vår brevlåda i går kväll. Från att ha varit fyrkantig är den numera alldeles platt. Gärningsman; Okänd.

Svar: Men hahaha! Dags att köpa en ny lite finare än den gamla då :) puss
snoffcass.blogg.se

Postat av: Alo

Publicerad 2014-02-23 14:29:57

Norskorna fick vad de tjänat ihop!
Ni är helt klart av annan ull. Bra att ni stod på er mot hotellmanagern. Ni verkar ha en händelserik och spännande resa. Fortsätt att ha det bra. Följer med spänning era inlägg. Är inte det minsta orolig å era vägnar. Ha det bra!
/Herr Alo & Mammi

Postat av: Ulla Wigström

Publicerad 2014-02-23 16:27:45

Vilket äventyr ni får vara med om men ni verkar ju klara er bra. Fortsätt med det. Vi har bara varit i Borlänge och firat Linda o Anton och det var också roligt,med snöoväder.
Kram mormor o morfar

Svar: Minst sagt. Jaadå, vi fixar allt! Vad mysigt. Vi saknar inte snön! ;-) Kram
snoffcass.blogg.se

Postat av: Kerstin Jansson

Publicerad 2014-02-24 18:46:48

Tur att ni har skinn på näsan och kan ta lite jobbiga saker med en klackspark!
Det mesta verkar ju i alla fall kul och mysigt. Grattis till dykcertifikaten!
Kram
Kerstin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela