Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 17

Publicerad 2014-02-26 06:43:16 i Allmänt,

Första kvällen här i Phuket kom lite som en chock. Vi som är vana vid att öluffa och knata runt lite på strandens små mysiga barer på kvällarna gick mållösa ut från hotellet. Vi bor på Bangla road, Patongs största gata, vilken säkert har tusen barer och klubbar utan överdrift! Gatan kryllar av folk, både turister, inkastare, thailändare som springer runt med drogade apor och ödlor och sätter på folk och ladyboys, och alla barer försöker hela tiden överrösta varandras musik. Det är mer eller mindre cirkus.

Kommunikationen med Sofias morbror och kusiner hade varit sådär eftersom de inte hade den bästa internetuppkopplingen, så vi gick bort till deras hotell för att försöka hitta dem. Dessvärre var de inte där och eftersom vi var jättehungriga gick vi till första bästa restaurang och kastade i oss lite käk.

Speciellt Sofia var väldigt trött efter tolvtimmarsresan så vi gick runt lite på stan, kollade shoppingen och köpte varsin frozen yoghurt för att försöka hålla oss vakna och vända tillbaka dygnet lite. Den senaste veckan har vi ju gått upp senast klockan sju varje dag.

Igår spenderade vi dagen på stranden. Det var också lite av en chock. Det var solstolar ÖVERALLT! Vi har knappt sett en solstol på hela resan hittills men här finns det verkligen hur många som helst över hela stranden som visserligen är mycket större än någon av de vi tidigare varit på.

På kvällen fick vi tag på Sofias morbror och gick ut och åt med dem. Det var väldigt trevligt (även för två backpackers plånböcker ;) Tack Stefan). Sedan satte vi oss på en bar tillsammans på Bangla road och tittade mest på folk eftersom musiken var för hög för att vi skulle kunna prata. Så småningom skiljdes vi åt och vi gick för att träffa Wilhelm, Cassies gamla klasskompis, som jobbar på en bar här, för att ta ett par öl.

Väl inne på den svenska baren var det bara vi och personalen, men rätt var det var trillade det in ett gäng svenskar, nämligen några som åkte med oss hit från Koh Tao dagen innan. Under resan var de väl inte våra bästa kompisar eftersom de hade festat hela natten fram tills dess att båten gick, men de var rätt sköna så vi hängde med dem. Och tror ni inte att det visade sig att vi hade gemensamma kompisar? Det verkar vara så med varenda svensk vi stöter på. 

"Gå ut och ta ett par öl" blev lite mer än så när vi landade i sängen klockan fyra imorse. Nu har vi skålat med varsin resorb och är strax redo för en stranddag till.

Puss och kram Soffi och Cassie


Vårt lyxrum


Frozen yoghurt

Strandhäng

Släktmiddag

Cassie och Wilhem

Bangla road




Kommentarer

Postat av: Ulla Wigström

Publicerad 2014-02-26 11:27:52

Det är väl kul att få bo lite lyxigt också men var uppmärksam ute bland lyxlivet.Roligt att få se att Stefan,Ella och Noel också verkar må bra, då känner jag mig lugn. Fortsätt njut och ha roligt.
kram mormor

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela