Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 20

Publicerad 2014-02-28 18:23:29 i Allmänt,

Äntligen dags för dykturen till Similan Islands! 6:30 stod vi redo att bli upphämtade. Färden gick först till Khao Lak med minibuss, där vi sedan förflyttade oss till en speedboat som tog oss ut till den stora dykbåten. Fröken åksjuk vill påpeka att en timmes speedboat på öppet hav är något som näst intill kan jämföras med tortyr. Väl på stora båten fick den tidigare ätna frukosten se dagsljuset och genast kändes allt mycket bättre. 

På båten gick allt fort och vips var vi nere i vattnet och gjorde vårt första fundive, som det heter när man dyker för skojs skull. Galet fantastisk miljö! Så mycket fiskar, rockor, vackra rev, ja det kändes som att vi simmade omkring i ett akvarium!

Efter dyk ett serverades lunch och lite valfritt tidsfördriv. God hemlagad thailunch avnjöts på däck med en utsikt som inte direkt gick av för hackor. 

Sedan var det dags för dyk två. Under detta dyk var vi nere kring 30 meter hela tiden. Med vårt certifikat får man egentligen bara gå ner till 18 meter, men att vara nere på 30 var sååå häftigt. Under detta dyk såg vi sköldpaddor, minihajar och massor av annat fint! Similan är en av de vackraste platser vi varit på, såväl under ytan som över. Vår dive master fotade oss och det vi såg idag och vi köpte med oss alla bilder, så när vi får tag i en dator kommer det upp massor av bilder från dyken. 

Kvällen har dock inte varit lika fantastisk som dagen. Under cirka 4 dygn har Sofia haft extremt ont i magen och ryggen, sovit dåligt av smärta och mått superdåligt. När vi kom tillbaka till hostlet idag bestämde vi oss för att åka till sjukhuset och kolla så att allt är okej innan vi rör oss ut mot småöarna igen. Där är det ju betydligt svårare att få tag i läkarvård än här i Phuket. Hur som helst var läkarbesöket utan resultat. Läkaren förstod inte alls vad Sofia försökte förklara. Detta gjorde det hela väldigt komplicerat eftersom Sofia har väldigt ont, men inte har fått någon hjälp. Efter om och men fick vi vända hemåt igen med en ny läkartid imorgon bitti. Denna gång lyckas dom förhoppningsvis få fram en läkare som behärskar engelska och kan ge oss svar på Sofias smärtor. Håll tummar och tår för henne! Vi uppdaterar er så fort vi vet mer om vad som händer med allt! 

Nu ska vi runda av denna långa dag och försöka få lite sömn innan vi ska tillbaka till sjukhuset. 

Pussar från oss 

Redo att hoppa ner i vattnet






Bilderna ger inte riktigt rättvisa, men här har ni i alla fall lite av dagens utsikt

Lunch!

Första goda koppen kaffe på 3 veckor! 

Dykbåten

Glad tjej 
Tråkigt avslut på dagen 

Kommentarer

Postat av: Mami & Papi

Publicerad 2014-02-28 18:42:55

Låter som första delen av dagen var fantastisk trots att frukosten envisades med att vilja vara med...
Hoppas allt löser sig med Sofias mage. Ni är ju två tuffa tjejer som klarar det mesta.
Puss mami

Postat av: Ola

Publicerad 2014-02-28 21:15:49

Ja visst var Similian en fantastisk plats? Jag såg inga sköldisar när jag dök där. Kul för er. Tråkigt att Sofia har ont. De får väl rota fram hennes journal sedan senaste besöket. God bättring. Vi sitter i soffan efter en arbetsvecka, äter ostisar medan Spirre musar runt för fullt.
Har ni tid över så googla på "leonoretårta expressen". Bra filmklipp!

Postat av: Annrika

Publicerad 2014-02-28 21:24:50

Va bra att Similianresan ända gick så pass bra trots allt, Sofia. Ska bli spännande att se bilderna sen.

Krya på dig jättemycket nu och lycka till hos doktorn i morgon.

Kramis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela