Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 26 - Bangkok International Hospital, Phuket.

Publicerad 2014-03-06 13:43:05 i Allmänt,

Igår kväll sket det sig totalt. 

Efter att senaste inlägget publicerats började Soffi få ont i magen och ryggen igen. Lite sådär så att det kändes, men inte dödssmärta. Vi tänkte att det säkert berodde på att hon druckit lite för lite vatten under dagen, när hon i själva verket ska dricka extra mycket nu under medicineringen. Vi la oss i sängen en stund och tittade på en film med Brad Pitt, visste ni att han pratar thai förresten? Inte en jättebra film, med andra ord. 

Efter en stund bestämde vi oss för att gå ut och käka middag, och magontet höll sig ändå i schack. Vi hade dagen innan spanat in en grillbuffé som vi tänkte slå till på. Under promenaden dit träffade vi på svenskarna vi reste med från Koh Tao, och även festade med i Patong. Även dom skulle till den eftertraktade buffén, så vi sällskapade. Sjuuuuuuukt gott var det. Typ mathimlen nu när vi börjat tröttna på Pad Thai, Fried Rice, Chili, alla typer av curry och soja. Och lyckan när vi insåg att det fanns något annat kött än kyckling! Middagen var supertrevlig, vi fick en massa tips om ställen vi ska till och det är ju alltid kul att träffa folk! 

Sofias smärtor gjorde sig dock snart påminda och vi rundade av tidigt för att hon skulle kunna sova bort det onda eftersom vi bokat biljetter till Koh Lipe rätt tidigt dagen efter. 

Trodde vi ja... Väl hemma blev allt kaos. Sofia hade så ont i magen att hon hyperventilerade, grät och visste knappt vart hon skulle ta vägen. Betydligt mycket ondare än när vi hängde på sjukhuset i Phuket. Vi fick snabbt tag på Sofias föräldrar som rådde oss att ta oss till ett apotek för att fixa medicin. Klockan var nu kring midnatt. Eftersom Phi Phi är en jätteliten ö och vi inte alls har så bra koll på den visste vi inte ens om det fanns något öppet. 

Cassie som mådde väldigt mycket bättre än Soffi, tog uppdraget som medicinfixare på största allvar. Iförd pyjamas störtade hon ut på gatan, utan en aning om var hon skulle börja sin jakt. Ön är ju en riktig partyö, så de små gatorna var knökfulla av berusade turister. Likt en ninja parerade Cassie mellan vinglande ryssar och skrikande italienare. Flåsandes vrålade hon "PHARMACY!!!" till varenda människa som såg thai ut. Till slut hittade hon ett och kunde sedan återvända hem med mediciner till sin fallne krigare.

De hjälpte dock inte alls och smärtan återstod. Den enda gången det inte gjorde ont var när Sofia sprang i trappor, joggade på stället och körde typ "höga knän", så fort hon var stilla var det olidligt. Mitt i allt det jobbiga skrattade vi dock gott åt synen av Sofias frenetiska omkringhoppande, medan Cassie satt bredvid och försökte fråga saker om det onda, för att vidarebefordra till föräldrar och försäkringsbolag. 

Sofias föräldrar kämpade på hemma med att försöka fixa akuttransport till närmaste sjukhus (Phuket) och även försäkringsbolaget försökte få tag i öns läkare. Allt var väldigt kaosigt och vi kände oss rätt förtvivlade. 

Till slut började smärtorna avta och det bestämdes att vi skulle få besök av en läkare på morgonen. Han skulle därefter bestämma vad som skulle ske härnäst. Biljetten till Koh Lipe var det med andra ord bara att kasta, att åka vidare i detta skede var helt oaktuellt. 

Vid typ halv 4 imorse kunde vi äntligen gå till sängs, Sofia påklädd från topp till tå eftersom hon även hade feber och frös.

Ett par timmar senare knackade det på dörren och läkare och två sköterskor kommer in. Dom var jättesnälla (till skillnad från mupparna i Phuket) och frågade massa vettiga saker. Eftersom det inte finns något mer än en liten sjukstuga på Phi Phi kunde han inte göra de undersökningar på Sofia som krävdes och rådde oss till att genast åka tillbaka till Phuket och sjukhuset.  På morgonen hade Sofia inte alls lika ont, utan det var hanterbart. 

Väl på färjan mot Phuket mådde Sofia ganska bra. I slutet av färden small det dock till och all intensiv smärta var tillbaka. Framme i Phuket gick vi fort av båten, möttes av taxin försäkringsbolaget fixat och åkte direkt till sjukhus. Sofia hade jätteont. 

På sjukhuset gick det som vanligt trögt, tog 2 timmar innan de ens gav Sofia smärtstillande, trots att hon låg på golvet och grät av smärta. När sköterskan skulle ta prover massakerades armen och blodet sprutade. Amatörer. När smärtstillandet väl börjat verka kunde Soffi äntligen kontrollera sig igen. 

Än så länge vet ingen vad som är fel. Läkarna misstänker att bakterierna från vattnet i magen sitter kvar och har spridit sig, men det är väldigt oklart. Sofia har fått göra en magnetröntgen och ska snart ta kontrastmedel för att sedan göra det en gång till. 

Soffi är alltså inlagd på sjukhuset och vi båda får sova här i natt och troligen ett tag framöver. Något som är bra är att rummet är finare än typ alla andra vi bott i under resan! 

Känns bra att vi nästan var på sjukhuset när Sofia fick såhär sjukt ont igen och att hon äntligen får riktig hjälp nu. 

Även om vår främsta prioritering och det viktigaste av allt är att Sofia får bukt med de fysiska problemen har det senaste dygnet också varit en känslomässig berg-och dalbana för oss. Vi har kämpat så mycket hela hösten för att kunna åka på vår resa. Vi har längtat, jobbat 15-timmarspass, klivit upp omänskliga tider för att åka till jobbet, planerat och förberett. Sista året i gymnasiet var inte alltid det roligaste, men med vetskapen om denna resa har vi krigat. 

Vi är så otroligt ledsna över att någonting sånt här kommer och förstör för oss. Även om vi håller alla tummar vi kan och kommer kämpa in i det sista för att kunna resa vidare (med en frisk och kry Sofia såklart), har det varit svårt att hålla tårarna borta och känna en uns av hopplöshet. Trots att vi vet att vi ska vara positiva och vet att allt kommer lösa sig känns allt bara så himla orättvist. 

Puss och kram från två väldigt ledsna tjejer.


Kommentarer

Postat av: blenda

Publicerad 2014-03-06 14:14:43

Ajajaj inte något roligt att höra. Tur ni kommit till sjukhuset igen och att ni inte var allt för långt bort från civilisationen. Jag hoppas hon tillfrisknar så snabbt som möjligt så ni kan åka vidare på resan.
Håll ut så kommer allt att bli bättre.
kram

Svar: Det hoppas vi verkligen med! Tack för stödet! Kram
snoffcass.blogg.se

Postat av: Kerstin Jansson

Publicerad 2014-03-06 16:44:49

Hej!
Jag tycker verkligen synd om er! Se till att stanna i "civilisationen" tills allt är riktigt bra. Sen kan ni fortsätta ut på äventyr igen.
Kram
Kerstin

Svar: Kram!
snoffcass.blogg.se

Postat av: Mami & Papi

Publicerad 2014-03-06 17:54:46

Ååååhhhh skruttfior :(
Det är så tråkigt att höra om allt elände som ni råkat ut för. Vi håller alla tummar och tår vi kan för att Sofia ska bli bra snart så ni kan fortsätta er fantastiska resa.
Pussar o kramar Mami<3<3<3

Postat av: Mami & Papi

Publicerad 2014-03-06 17:55:06

Ååååhhhh skruttfior :(
Det är så tråkigt att höra om allt elände som ni råkat ut för. Vi håller alla tummar och tår vi kan för att Sofia ska bli bra snart så ni kan fortsätta er fantastiska resa.
Pussar o kramar Mami<3<3<3

Postat av: Mami & Papi

Publicerad 2014-03-06 17:58:17

Glömde säga Cassi och Sofia! Ni är de tappraste krigare vi har. Dom två musketörerna är på G snart igen.
"One for all, all for one"

Postat av: Alo

Publicerad 2014-03-06 18:06:20

Vi följer er spänt härhemma. Hoppas
verkligen att det bättrar sig. Fort!

Postat av: Ulla Wigström

Publicerad 2014-03-06 21:04:24

Hoppas att ni snart får ett positivt svar på proverna och att man kan åtgärda problemet, det tror i alla fall jag, du är stark Sofia, du klarar det och du är fantastisk Cassie som hjälper Sofia, ni kommer att fixa det här så att ni kan fortsätta er underbara resa. Vi tänker på er och överför all vår styrka till er.
Jättekramar från mormor o morfar

Postat av: Papppa Håkan

Publicerad 2014-03-08 08:18:29

Hoppas att allt vänt nu! Tycker jäkligt taskit om Er. Tycker väldigt synd om dig också Cassandra. Hoppas allt löser på ett bra och smidigt sätt! Hälsa Soffan - jag tänker på henne 24 timmar om dygnet.
Kämpa på tjejer.
/Håkan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela