Sofia & Cassandra

på vift i Asien

Dag 27

Publicerad 2014-03-07 15:44:21 i Allmänt,

Magnetröntgen igår gick bra. Sofia blev lite chockad när kontrastmedlet skickades in. Det kändes som att hela kroppen skulle brinna upp under några sekunder. Det blev så varmt!

Strax innan sovdags ställde febern in sig på 39,4 grader, men eftersom smärtan nästan släppt helt gjorde det inte så mycket. Cassie bäddade sin soffa och Sofia började få ont igen. Inget går ju särskilt fort så det tog säkert en timme innan sköterskan kom tillbaka med smärtstillande, som tog en halvtimme på sig att börja verka. Under natten var det sedan ett väldigt spring in och ut här så vi har inte sovit jättebra. Sofia har vaknat flera gånger av smärta och ett par av att ha varit dygnsur av svett. Men en kvarts sömn per timme blev det väl ändå. Cassie kunde i alla fall sova lite mer än så, trots att lampan ovanför hennes huvud tändes så fort någon klev in.

På morgonkvisten när smärtan börjat avta och vi äntligen kunde sova lite, då var det dags för frukostservering. Mycket konstigt eftersom Sofia inte fick äta något. När vi lyckats somna igen kom städpersonalen. Det blev kanske två timmars ordentlig sömn därefter.

En läkare kom in lite senare och deklarerade att ingen operation skulle behövas, men att de ville göra en kolloskopi. Det var bara att börja hälla i sig laxeringsmedel från alla håll. Några timmar senare, när kolloskopin äntligen skulle bli av fick vi reda på att Soffi skulle bli lite drogad under tiden, vilket var skönt. Hon somnade till och med. Det visade sig finnas en del sår i tjocktarmen vilka det tagits prover på som ska analyseras på sju olika sätt. De tror att dessa har uppkommit på grund av förra veckans problem. Då hade Sofia infekterad vätska i magen och troligtvis har infektionen nu spridit sig till tarmen. Resultatet kan tydligen ta upp till tre dagar att få, och då får vi se vad som händer. En behandling har i alla fall påbörjats. 

Egentligen behöver vi ju lämna landet på måndag, men sjukhuset hjälper oss att förlänga visumen. I värsta fall kan de inte göra det åt Cassie och då kommer hon att behöva åka ner till Malaysia och vänta på Sofia där.

Väl uppe på rummet fick Sofia i sig första måltid på två dygn. Cassie ringde roomservice och fixade också lite mat. Sån lyx på det här "hotellet"! Synd bara att vi inte kan vara ute på dagarna...

Cassie, som har känt sig väldigt rastlös av att bara sitta här hela dagen, har sprungit runt på små ärenden och kollat in stället. Det är ju inte jättekul att bara sitta här när man själv mår helt bra. Nu på kvällskvisten kände sig Sofia rätt pigg så vi gick ut tillsammans och köpte varsin glass och lite godis.

Febern har gett med sig och efter nattens svettande satt en dusch rätt fint. Cassie har just hunnit duscha hon med, och nu väntar sängen.

Puss och kram från två tjejer som mest av allt önskar sig att få lämna det här stället så fort som möjligt!

Kommentarer

Postat av: blenda

Publicerad 2014-03-07 16:06:47

Vad skönt att ni kommit en bit på väg. Turni har varandra. Hoppas hon blir bättre snart. Jobbigt med all smärta. Håller tummarna för att ni får resa ner till langkawi tillsammans
take care

Postat av: Ulla Wigström

Publicerad 2014-03-07 16:28:08

Vad skönt att ni har fått ett svar,och det kan ju inte va så kul att ha sår i tjocktarmen, jag kan förstå att det gör hemskt ont. Jag lider med dig Sofia. Men snart vänder det ska ni se. Du kanske skulle avstå från dykning och snorkling, Sofia, om det nu påverkar att du fick bakterier i magen. Fråga läkaren om det har någon betydelse. Vi hoppas i alla fall att ni får åka tillsammans till Malaysia.
Stor kram från mormor och morfar

Svar: I så fall får jag nog avstå att bada helt och hållet. Ska inte bada i saltvatten om jag har öppna sår, har han sagt. Kram
snoffcass.blogg.se

Postat av: Alo

Publicerad 2014-03-07 17:07:25

God bättring!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela